måndag 20 mars 2017

Dags för fotoresa!

Kommande helg torsdag till söndag är det äntligen dags för fotoresan till Kraków i Polen! Det är jag och en fotokompis som åker dit, så det är enbart med fotografering som anledning, vilket gör att man kan låta de behov och önskemål man har styra. Utan att ha familj eller andra resedeltagare att ta hänsyn till.

Vi reser med tåg från Timrå till Arlanda på onsdag kväll, övernattar på hotell och flyger på morgonen från Arlanda (ARN) med Norwegian till Kraków (KRK). Flygplatsen i Kraków heter Międzynarodowy Port Lotniczy imienia Jana Pawła II Kraków-Balice, eller Johannes Paulus II flygplats i Kraków-Balice. Flygplatsen är döpt efter traktens store son Karol Józef Wojtyła, född 1920, mer känd som Johannes Paulus II, påve från 1978 fram till sin död 2005. När polske Wojtyla valdes till påve var det första gången sedan 1523, alltså på 455 år, som en icke-italienare valdes till ämbetet.

Det finns inte så mycket planer för resan, förutom ett besök till Auschwitz-Birkenau, som känns som ett måste om man är så nära.

Återkommer med recension och inte minst bilder såklart!

/Christer

Kameraryggsäck med packning
Dags att packa kameraryggsäcken
Foto: Christer Hägglund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar