måndag 13 februari 2017

Sportloven börjar, med tid för upplevelser

Idag börjar de första sportloven i Sverige. Vilken vecka man har sportlov beror på var i landet man bor.

Sportlovet börjar vecka 7 i Göteborg, Jönköpings län, Sjuhärad, Skaraborg och  Ydre. Vecka 8 i Blekinge län, Fyrbodal, Hallands län, Kalmar län, Kronobergs län, Skåne län, Södermanlands län, Uppsala län, Örebro län och Östergötalands län. Vecka 9 i Dalarnas län, Gnesta, Gotland, Stockholms län, södra Hälsingland, Värmlands län, Västmanlands län och Älvkarleby.

Vecka 10 är det dags i Idre, norra Hälsingland, Norrbotten, Jämtlands län, Västerbotten och Västernorrlands län, samt avslutas med Jokkmokk vecka 11.

Sportlovet är en tid för sport, lek och uteaktiviteter och många förknippar det med resor till fjällorter och skidåkning. Alla har inte möjlighet till det, men det finns så mycket mer att göra.

Gå ihop några kompisar och gör en film på lovet. Nästan alla kameror idag kan filma. Använd ett kamerastativ och montera en kamera där. Kör kompletterande filmning med en andra kamera, en actionkamera eller en smartphone. Har ni möjlighet så använd en smartphone med mikrofon för separat ljudupptagning.

Börja med att göra en grovskiss av projektet. Gör en tidslinje indelad i olika scener med plats, deltagare och andra förutsättningar nedskrivna. Gör sedan ett manus för respektive scen. När alla är nöjda kan ni börja filma.

För klippningen finns ett antal olika programvaror man kan använda sig av. Mitt personliga val är Sony Vegas Pro, men det finns även gratisvarianter.

Lycka till!

För den som behöver LED-ljus, mikrofoner, riggar och annat som underlättar filmning så finns det i vår kategori för kameratillbehör för filmning.

/Christer

Digital systemkamera med mikrofon



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar