måndag 2 januari 2017

Kontroversiellt uttalande av bröllopstidning

Den amerikanska bröllopstidningen Brides gav i ett nummer råd om hur man finner en lämplig fotograf till sitt bröllop. "Ta en som använder Cannon- eller Nikon-kamera" var en del av tipset. Artikeln syftar till att ge råd i hur man hittar en professionell bröllopsfotograf. Och citatet var faktiskt inte felstavat. Den som skrev artikeln hade stavat Canon fel, vilket i sammanhanget inte kan anses som annat än hejdlöst roligt.

Tidningen har sedan detta uppmärksammades uppdaterat artikeln, men utan kommentar från redaktören. Tipset lyder nu istället ungefär: "Naturligtvis ska fotografen använda tillgänglig professionell utrustning". Vill du läsa artikeln själv finns den här, Essential Questions You Need to Ask Your Wedding Photographer

Det säger sig självt att märket på kameran som fotografen använder är underordnat sättet fotografen använder sin utrustning på. Och det innefattar inte bara kameran, utan också blixtar och annat för att ljussätta bilderna.

Jason Lanier, känd YouTube-personlighet och själv bröllopsfotograf, tillika Sony-användare, möter påståendet i artikeln i denna video, där har även visar urklipp ur artikeln i dess ursprungliga form.



/Christer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar